9.6 / 10 op 851 beoordelingen

Cruisen met kinderen

Steeds meer gezinnen en families met kinderen gaan cruisen. Hier zijn de belangrijkste punten dat u moet weten als u met kinderen wilt gaan cruisen.

Kinderprogramma’s
Gezinsvriendelijke cruisemaatschappijen bieden kinderprogramma’s aan boord die worden bemand door gecertificeerde medewerkers. Deelname aan deze leuke en leerzame mogelijkheden is optioneel, maar de meeste ouders vinden het soms moeilijk om de kinderen ertoe te brengen hen te verlaten! Activiteiten worden aangeboden op alle dagen. Of het schip nu een zeedag heeft of in de haven ligt.

Meestal vindt u de kinderen op leeftijd ingedeeld in drie of vier verschillende groepen, die elk passende activiteiten aanbieden in aparte speelkamers. Sommige cruiseschepen hebben zelfs een tienerclubhuis. De minimumleeftijd om op veel schepen aan het programma deel te nemen is 2 of 3 jaar en van de kinderen wordt verwacht dat ze zindelijk zijn. Sommige regels vereisen echter dat kinderen 5 jaar of ouder zijn.

Terwijl sommige cruisemaatschappijen, zoals Disney Cruises en Carnival Cruise Line, Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean International, MSC Cruises, AIDA garanderen kinderactiviteiten op elke cruise, op elke bestemming het hele jaar door, bieden anderen het programma seizoensgebonden aan of alleen als er een bepaald aantal kinderen op de cruise is geboekt.

Stateroom en suites
Cruiseschepen hebben een aantal verschillende soorten passagiershutten voor elk budget, waaronder suites, balkonhutten, oceaanzichthutten en interieurhutten. Elke familie kan kiezen welk type passagiershut het beste bij hun budget past. Sommige hutten bieden plaats aan vier of vijf gasten in één kamer, dus gezinnen met kleine kinderen hoeven niet meer dan één hut te kopen.

Afhankelijk van uw gezin, is dit wat u moet weten over cruiseschipcabines:

Drie- en vierpersoonshutten
Als u jonge kinderen heeft en wilt dat ze bij u in de hut blijven, is het mogelijk om een ​​hut te vinden die plaats biedt aan meer dan twee personen. Een deel van de accommodaties op de meeste schepen heeft een derde of vierde bed dat ofwel van de muur naar beneden trekt of uit het plafond valt. Deze grote bedden kunnen dan overdag worden ingeklapt, zodat ze niet in de weg zitten. Uw hut steward zorgt ervoor dat u ’s nachts het bed is opmaakt en de volgende ochtend weer opbergt.

Aansluitende hutten
Nieuwere schepen hebben verschillende hutcategorieën die geschikt zijn voor gezinnen. Een van de meest populaire opties zijn hutten met verbindingsdeuren aan de binnenkant, net als in hotels. Dit geeft u het extra gemak dat u twee keer zoveel ruimte heeft, evenals een aparte slaapkamer en een tweede badkamer. En net als in hotels betaald u voor twee kamers.

Familie suites
Familiesuites zijn een populaire manier voor gezelschappen van vijf tot acht passagiers om accommodaties te delen. Deze suites hebben meestal ten minste twee slaapkamers en badkamers, evenals grote gemeenschappelijke ruimtes en balkons die geschikt zijn voor familiefeesten. Aangezien er mogelijk maar een of twee van deze kamers op het schip zijn, moeten gezinnen die deze accommodaties willen, mogelijk al een jaar van tevoren boeken.

Zuigelingen
Sommige cruisemaatschappijen laten baby’s jonger dan 2 jaar varen voor slechts de prijs van havengelden en belastingen. Sommige rederijen berekenen hetzelfde bedrag voor een baby als voor een tiener. Campingbedjes zijn ook aan boord verkrijgbaar en kunnen op aanvraag in uw hut ter beschikking worden gesteld. Als uw kind iets te groot is voor een campingbedje, informeer dan naar bedrails die voor u kunnen worden geïnstalleerd.

Oppassen
Kinderopvang is mogelijk beschikbaar en kan aan boord van het schip worden geregeld. Gezinsvriendelijke cruisemaatschappijen met voldoende ruimte in de speelkamers van de kinderen creëren ’s avonds meestal een slaapfeest-achtige omgeving en kunnen de kinderen tot 01.00 uur houden. Andere lijnen zonder uitgebreide kinderprogramma’s kunnen vaak vrouwelijke bemanningsleden vinden die hun tijd willen besteden; maar als dit het geval is, kan de beschikbaarheid van babysitten niet worden gegarandeerd. Hoe dan ook, er is een nominale vergoeding voor babysitservices.

Kindermenu’s
Sommige cruisemaatschappijen bieden menu’s met al het favoriete voedsel van uw kinderen, zodat u gemakkelijk kunt reizen met zelfs de meest kieskeurige eters. Natuurlijk zijn kinderen altijd welkom om de hoofdmenu’s te bestellen als ze iets nieuws willen proberen. En aangezien al het eten is inbegrepen, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u het terugstuurt als u een gerimpelde neus krijgt. Op sommige schepen van AIDA zijn er potjes babyvoeding aanwezig.

Kustexcursies
Kustexcursies kunnen het hele gezin leuke, leerzame en avontuurlijke ervaringen bieden. De meeste cruisemaatschappijen hebben leeftijdsrichtlijnen om u te helpen bij het maken van keuzes, dus waar nodig moet u uw kinderen zeker meenemen op excursies aan wal. Sommige cruisemaatschappijen, zoals Holland America Line, hebben speciaal voor de kinderen excursies aan wal. En als uw reisschema een privé-eiland bevat, vindt u daar mogelijk ook het kinderprogramma.

Benodigdheden en behoeften voor kinderen
Hoewel er een paar uitzonderingen zijn, leveren cruiseschepen over het algemeen geen babyvoeding, flesvoeding of luiers. Dus plan genoeg van deze benodigdheden mee te nemen om de hele cruise door te komen. U moet ook van plan zijn om uw eigen kinderwagen of ander transportmiddel voor uw kinderen mee te nemen, inclusief autostoeltjes die in het vliegtuig of in excursies aan wal passen. Carnival Cruise Line biedt nu in sommige gevallen wandelwagenverhuur aan, dus als u besloten heeft om een ​​Carnival-cruise te maken, kijk dan graag uit of uw schip deze service biedt. Net als MSC Cruises. Deze bieden soms ook de service aan voor een wandelwagen.

Beperkte toegang tot kinderen aan boord
Cruisers onder de 18 jaar mogen de bars, lounges, het casino, de hot tubs en de spa- en salonfaciliteiten en de fitnessruimtes niet betreden. Het kan ook zijn dat kinderen bepaalde shows alleen voor volwassenen bijwonen.

Wanneer moet ik de cruise voor mijn familie boeken?
Dit is zonder twijfel de meest gestelde vraag in de reisbranche. En het antwoord is niet altijd eenvoudig. Cruises vereisen een beetje planning vooraf. Wilt u een specifieke hut, dan is het raadzaam om al verder van te voren te boeken. Vaak zijn er dan nog hutten beschikbaar die naast elkaar gelegen zijn.

Beste cruiselijnen voor gezinnen
Rederijen die geschikt zijn voor gezinnen; Royal Caribbean International, Norwegian Cruise Line, Carnival Cruise Line, AIDA Cruises, MSC Cruises, Costa Cruises & Disney Cruise Line.

Offerte

Offerte

Een ogenblik geduld terwijl we uw droomcruise samenstellen!