9.6 / 10 op 851 beoordelingen

Algemene voorwaarden van Captain Cruise B.V., afhandelaar van CruiseWorld.nl

Captain Cruise is aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ, calamiteitenfonds en KVK.
ANVR: 5537
SGR / SGRZ: 3760
KVK nummer: 71248730

Captain Cruise is lid van de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatieverstrekking. De ANVR Reizigersvoorwaarden zijn in eerste instantie van toepassing op de reizen die bij Captain Cruise geboekt worden. Daarnaast gelden er aanvullende voorwaarden van Captain Cruise.

ANVR- Consumentenvoorwaarden (Reis- en Boekingsvoorwaarden) – Download

Captain Cruise als reisorganisator
Captain Cruise is de reisorganisator wanneer wij eigen pakketten samenstellen inclusief vliegreis en overige segmenten die onderdeel uitmaken van het pakket.

Captain Cruise als doorverkoper
Captain Cruise is de doorverkoper wanneer wij enkel een reisdienst verkoopt.  Dit kan zijn een cruise zonder vluchten of een volledige cruisepakketreis via een rederij. Hierbij gelden de voorwaarden van de betreffende reisorganisatie.

Captain Cruise is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hierdoor is de garantieregeling van de SGR van toepassing. U kunt dit controleren op www.sgr.nl. Bij financieel onvermogen van ons en/of een dienstverlener die bij SGR is aangesloten, kunt u als/zover de regeling daarin voorziet, aanspraak maken op de garantieregeling. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.
SGR- Garantieregeling – Download

Op het vervoer dat wordt uitgevoerd door (Nederlandse) luchtvaartmaatschappijen, trein-, ferry- en busmaatschappijen zijn de algemene voorwaarden van die vervoersmaatschappijen van toepassing. Deze voorwaarden zijn te vinden op hun websites of terug te lezen op www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden.

Captain Cruise is aangesloten bij het Calamiteitenfonds (CF) en dus is de garantieregeling van CF van toepassing. U kunt dit controleren op www.calamiteitenfonds.nl. Bij een calamiteit kunt u als/zover de regeling daarin voorziet, aanspraak maken op de garantieregeling. Calamiteitenfonds Garantieregeling – Download

Aanvullende voorwaarden Captain Cruise:

De aanbetaling bij Captain Cruise is 30% en betaald u direct bij uw boeking. Een vluchtreservering dient echter volledig te worden betaald bij het boeken van de vlucht. De restantbetaling kan tot uiterlijk 10 weken voor vertrekdatum worden voldaan, met uitzondering van de volgende rederijen, waarvoor een langere betalingstermijn van toepassing is:

 • Crystal Cruises – 13 weken
 • Disney Cruise Line – 17 weken
 • Oceania Cruises – 13 weken
 • Princess Cruises – 11 weken
 • Seabourn – 11 weken
 • Seadream Yacht Club – 16 weken
 • Silversea – 20 weken​

(Deel)annuleringen, geldig voor cruises:

1. Wanneer u uw geboekte cruise onverhoopt wilt annuleren, dan rekenen wij daarvoor annuleringskosten. Onze annuleringsvoorwaarden voor cruises zijn als volgt (afwijkend t.o.v. artikel 9 van de ANVR-Reisvoorwaarden):

 • tot 90 dagen voor vertrek: 30% over de totale reissom*
 • vanaf 90 dagen voor vertrek tot 60 dagen voor vertrek: 50% over de totale reissom*
 • vanaf 60 dagen voor vertrek tot 30 dagen voor vertrek: 75% over de totale reissom*
 • binnen 30 dagen voor vertrek: 100% over de totale reissom*

*Exclusief reserveringskosten, ticketprijs vluchten en eventuele doorbelaste wijzigingskosten en eventueel afgesloten annuleringsverzekering, deze kosten worden volledig aan u doorbelast. Voor cruises langer dan 25 dagen en expeditiecruises kunnen strengere voorwaarden gelden. In geval van bijvoorbeeld zogenaamde ‘non refundable’ reisonderdelen, bedragen de annuleringskosten 100% over de totale reissom.

2. Indien een deel van de reizigers de geboekte cruise wil annuleren, is er sprake van een deelannulering. Voor de mogelijkheden daarvan en van de hoogte van de annuleringskosten verzoeken wij u telefonisch contact met ons op te nemen.

3. Annuleringen die buiten onze kantooruren worden gemeld, worden geacht te zijn verricht op de eerst volgende werkdag.

Offerte

Offerte

Een ogenblik geduld terwijl we uw droomcruise samenstellen!