9.6 / 10 op 851 beoordelingen

Actieve cruises

Cruises alleen voor “oudere mensen” natuurlijk is dit niet waar! Een cruise is alles behalve een bejaardenclub. Cruises alleen voor “luie” vakantiegangers, ook deze uitspraak klopt niet. Op de schepen is er genoeg te doen om de hele dag vermaakt te worden! Van fitnessen tot zwemmen en van minigolven tot schaatsen, er is van alles mogelijk!

Wist u dat er zelfs schepen zijn met een schaatsbaan aan boord? En dat de meeste schepen van Royal Caribbean Flowriders aan boord hebben? Hier kunt u op een kunstmatige golf leren surfen of bodyboarden. Mocht u vallen doet dit geen zeer, u valt namelijk op een onderlaag die aanvoelt zoals een judomat!

Zo’n Flowrider is één voorbeeld van het vermaak aan boord van de schepen. Royal Caribbean bezorgt u wel de WOW-factor. De schepen staan in het teken van actief vermaak! Een Ijsbaan, Flowrider, Botsauto’s, Skidive of Tokkelen?

       

Gaat u mee in de achtbaan? Of kiest u voor Midgetgolf?

U leest het goed, een achtbaan! Dit is mogelijk aan boord van het nieuwe schip van Carnival, Mardi Gras! Ook is hier een heus klimparcour wat u af kunt leggen.

Wilt u liever een potje midgetgolven? Dit is mogelijk aan boord van Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line en Carnival. Gaat u mee met Norwegain Cruise Line, dan is een heus klimparcours. Hier kunt u zelfs op de “The Plank” waar u buiten het schip hangt. Ook kunt u aan boord van de nieuwste schepen een heat Karten of met ander tegenstanders een potje Lasergamen!

Bowlen of in de F1 simulator? Dan moet u met MSC Cruises mee! De kinderen zullen zich niet vervelen in het Aquapark!

       Norwegian-Encore-Lasergame-Kartbaan

Hardlopen, klimmen en genieten van het uitzicht!

Loopt u graag hard? Dan heeft u aan boord meerdere mogelijkheden! Er is altijd een groot fitnesscentrum voor alle passagiers waar u op de loopband kunt sporten. Maar ook buiten kunt u prima een aantal rondes hardlopen! Er is op veel schepen een sportdek aanwezig. Hier is een hardloopronde uitgezet! Hoe fanatiek u in wilt zetten is aan u!

Niet alleen buiten is er van alles mogelijk, maar ook binnen is er genoeg te doen om wat calorieën te verbranden. De fitness is uitgerust met veel verschillende apparatuur! Daarnaast is het bij sommige rederijen mogelijk om spinning lessen, aerobics of zumba te volgen. Sommige zijn tegen betaling, andere zijn weer gratis. Heeft u ’s-avonds nog energie over? Dan kunt u een dansje wagen in de discotheek!

Watersporten vanaf het Marinaplatvorm

Aan boord van de schepen zijn verschillende zwembaden aanwezig. Bij sommige schepen zijn er speciale kinderzwembaden, waar ze heerlijk kunnen spetteren! In de ochtend kunt u al heerlijk een paar baantjes trekken om daarna vol energie aan de dag te beginnen.

Aan boord van de kleinere schepen is vaak aan Marina platvorm aanwezig. Seabourn, ook wel Yachts of Seabourn genoemd, zijn ideaal voor degene die van watersport houden. De rederij heeft kleine en luxe schepen en zijn voorzien van een Marina platvorm. De achterzijde wordt opengeklapt en er komt een complete drijvende steiger uit. Seabourn heeft voor haar gasten diverse watersportmaterialen aan boord. Dit varieert van een kleine zeilboot en een banaan voor de kinderen tot waterscooters.

Ook Seadream Yacht Club is een uitstekende rederij voor unieke watersporten. Deze schepen hebben ook een Marina platvorm en biedt u de mogelijkheid om te zeilen of op een jetski om het schip heen te varen. Houdt u van avontuur? Probeer dan de banaan eens uit!

Paul Gauguin heeft ook een prachtig Marina platvorm, hier kunt u kajakken rond de prachtige eilanden in de Zuid-Pacific.

Wilt u zelf ook zeilen en helpen bij het heisen van zeilen? Dan is een cruise met één van de prachtige zeilschepen van Star Clippers. U bent niet verplicht om te helpen, maar een paar extra handen wordt altijd gewaardeerd!

   

Wat kiest u aan activiteit op uw bestemming

Naast alle faciliteiten aan boord kunt u iedere dag genieten van een andere haven. Er zijn tal van mogelijkheden in de verschillende steden. Neemt u een stadstour? Of trekt u eruit met de fiets? Op zonnige bestemmingen is het ook mogelijk om duiken of snorkelen bijvoorbeeld o[ één van de Caribische eilanden. Maar ook paardrijden over het strand, of door het water zijn mogelijk! Bent u in een gebied met bergen? Maak dan een hike en geniet van het adembenemende uitzicht!

Elke bestemming heeft zijn eigen activiteiten om lekker actief te zijn en om erop uit te trekken!

Veel actie op Expeditie cruises

Als u een cruise zoekt met minder passagiers en veel actie is een expeditie cruise een aanrader! Voor sommige bestemmingen is het de beste manier om deze plekken te ontdekken. De schepen zijn kleiner en wendbaarder. Bij het ontwerpen van expeditie schepen wordt er goed overgedacht hoe de schepen eruit komen te zien. Ze zijn minder diep en komen daardoor op de bijzondere plekken. De schepen bezoeken allerlei natuurwonderen, ondiepe havens en mooie riviermonden. De schepen zijn “groen” zodat ze de mooie natuur niet aantasten. Wanneer u met een expeditie cruise mee gaat kunt u denken aan bestemmingen zoals: Galapagos Eilanden, Antarctica, Amazone of Indonesië.

De “grotere” schepen zijn uitgerust met allerlei faciliteiten, terwijl de kleine expeditie schepen heel anders zijn ingericht. Er is hier bijvoorbeeld geen groot theater, maar een bibliotheek met boeken over natuur. En niet onbelangrijk een ruimte waar presentaties worden gegeven over de flora en fauna. Daarnaast zijn de schepen uitgerust met Zodiacs die zeer wendbaar zijn. Zo komt u dichtbij dieren of aan de prachtige kustlijnen!

Aan boord zijn er vooral avontuurlijke types te vinden. Mensen die het mooi vinden om te kajakken tussen de ijsbergen. Altijd al een staartvin van een walvis van dichtbij willen zien? Of wandelen op een stukje ijskap, dan is een expeditie cruise geschikt voor u!

       

Offerte

Offerte

Een ogenblik geduld terwijl we uw droomcruise samenstellen!